44 Gallery is een jonge kunstgalerij voor hedendaagse fotografie, in uitbreiding voor beeldende kunst waarbij de kunstenaar gebruik maakt van het medium fotografie.

Er wordt werk getoond en aangeboden van Europese fotografen, met speciale aandacht voor Belgische fotokunstenaars, het aankomend talent evengoed als de meer gevestigde waarde.

44 Gallery werkt samen met

DIETER DE LATHAUWER, JULIE VAN DER VAART, PAUL D’HAESE,  GIANNINA URMENETA OTTIKER, DANIELLE VAN ZADELHOFF, KAREL FONTEYNE, JEAN-MARC CHAPA, ANNE-SOPHIE COSTENOBLEMARINE DRICOT, PETER DE BRUYNE, WOUTER VAN VAERENBERGH,  CHRYSTEL MUKEBA, RAFAEL TANAKA MONZO, ENRIC MONTES, JOHN VINK, CAMILLE RENEE DEVID, GERT JOCHEMS, KATLIJN BLANCHAERT, NATHALIE NIJS, BERND KLEINHEISTERKAMP, TITUS SIMOENS, FRANKY VERDICKT, ANNABEL WERBROUCK, EVA ROOVERS, MARIE SORDAT, SARAH VAN MARCKE, HERMAN VAN DEN BOOM,  NELE  VANCANNEYT, ATHOS BUREZ, YEE LING TANG, GERALDINE VAN WESSEM,  WOLFGANG ZURBORN, MAROESJKA LAVIGNE, DEBBY THIJS, ALAIN JANSSENS, CHARLES PAULICEVICH, PIERRE DEBROUX, HARVEY BENGE, AURORE DAL MAS, STEPHANIE YOSHIWARA, LAURA LAFON, DEBBY HUYSMANS, WOUTER VAN DE VOORDE, FILIP DUJARDIN, ARNOUD DE WOLF, MARLOUS VAN DER SLOOT, JEAN-FRANCOIS LEPAGE , GRIET VAN DE VELDE, KOEN BROOS.

Per jaar worden er 12 fotografen voorgesteld in solo- of duotentoonstellingen.

44 Gallery kiest niet voor de gemakkelijke of louter decoratieve fotografie, die bevestigt wat wij al kennen en weten, maar voor onconventionele, intrigerende en ongemakkelijke beelden die ons uitnodigen om aandachtig te kijken en onze cultuur bevragen. Galeriehouder Luc Rabaey kiest voor beelden die de kijker kunnen raken, emotioneel en intellectueel. Hij selecteert op basis van authenticiteit, passie en ambitie.

44 Gallery is een kleine kunstgalerij met een sobere inrichting en een woonkamergevoel. De beperkte ruimte verplicht, binnen het tentoonstellingsconcept, tot een zorgvuldige selectie van het sterkste werk van de gepresenteerde fotografen.

44 Gallery ziet erop toe dat er gegarandeerde kwaliteit wordt geboden. Dit betekent beelden van niveau met een relevant verhaal en kwaliteitsprints met een lange levensduur. De fotowerken zijn getekend en hebben een gelimiteerde oplage.

De galerij biedt fotowerk aan voor iedereen. Voor wie gepassioneerd is door fotografie en aan een kleine verzameling wil beginnen zijn er ook de zeer betaalbare speciale gelimiteerde edities in kleiner formaat. Deze special edition prints worden aangeboden aan een prijs van 150 tot 300 €.

44 Gallery wil ook zijn rol spelen in de communicatie over kunst en fotografie, in de vorm van lezingen, workshops en reviews met gevestigde fotografen.

44 Gallery biedt met haar YET project ook een forum aan jong talent. Zo kregen o.a. Max Pinckers, Tom Callemin, Dieter De Lathauwer en Maroesjka Lavigne al vroeg inhun carrière de mogelijkheid om in 44 Gallery te exposeren.

In 2011 en 2012 organiseerde 44 Gallery i.s.m. Galerie Pinsart de trajecttentoonstelling Genthof, resp. onder de titels ‘Suspicious Landscapes’ en ‘Wonderful World’. Toonaangevende fotografen presenteerden hun werk in winkelruimtes en in de ramen van de woningen. Zo o.m. Carl De Keyzer, Bert Danckaert, Paul D’Haese, Nele Van Canneyt, Jef Beirinckx, Franky Verdickt, Debby Huysmans, Nick Hannes, Stefan Vanthuyne, Dieter Telemans, Rob Hornstra, Anoek Steketee, Herman Van den Boom, Dieter De Lathauwer, Titus Simoens, An-Sofie Kesteleyn, Marine Dricot, Max Pinckers, Brigitte Claeys, Athos Burez, Peter De Bruyne, Stephanie Yoshiwara en Frank Uyttenhove.

44 Gallery speelt graag in op de grote culturele projecten die door de stad Brugge worden georganiseerd. Naar aanleiding van het evenementen ‘Brugge Centraal 2010’  konden we in het najaar 2010 in de galerij kennis maken met het werk van de franse fotografe Florence Lebert.

In het kader van BRUGGE FOTO 13 liep in de Poortersloge de tentoonstelling ‘Belgian Street Photohraphy’ met fotografie van Jimmy Kets, Wouter Van Vaerenbergh, Serge Maes, Jef Beirinckx, Luc Rabaey, Brecht Van Maele, Karina Brys, Patrick Bardyn, Thomas Sweertvaegher, Franky De Schampheleer en Olivier Bekaert.

Tijdens BRUGGE FOTO 14 bracht 44 Gallery in collaboratie met Fotohuis Stedelijke Academie DKO 3 tentoonstellingen met werk van o.a. GERT JOCHEMS, JOHN VINK, ZAZA BERTRAND, MAROESJKA LAVIGNE, KUMI OGURO, SANNE DE WILDE, MARINE DRICOT, SANDER BUYCK, FRANKY VERDICKT, BRITT VANGENECHTEN, CONSTANCE PROUX, LISA & CLARA SPILLIAERT, MAXIM DELVAUX, THOMAS VAN DEN DRIESSCHE, PIETER TEN HOOPEN, WOLFGANG ZURBORN, NIELS STOMPS, ROB WETZER & SJOERD KNIBBELER, STEVEN BENSON, ELAINE LING, KURT TONG, JAMES WHITLOW DELANO, GORO BERTZ, TINE GUNS, OLIVIER BEKAERT en WILLEM WERNSEN.

Naar aanleiding van BRUGGE FOTO 15 werden in samenwerking met Fotohuis Stedelijke Academie DKO in de Bogardenkapel series gepresenteerd van BIEKE DEPOORTER en FREDERIK BUYCKX.

In het kader van de Triënnale voor Architectuur en Beeldende Kunst in 2015 werden in 44 Gallery exposities geprogrammeerd van BERT DANCKAERT en FILIP DUJARDIN.

In de zomer van 2016 organiseerde 44 Gallery met PAK, Gistel de tentonstelling ‘Intimacy under the Milky Way’, met fijne selecties uit het oeuvre van Nobuyoshi Araki (JP), Elinor Carucci (IL/US), Aaron McElroy (US), Arno Nollen (NL), Gert Jochems (BE), Jens Juul (DK), Carla van de Puttelaar (NL), Danielle van Zadelhoff (NL), Miriam Temme (NL), Thom Puckey (UK), Camille Renée Devid (NL), Julie Van der Vaart (NL) , Albert Grøndahl (DK), Arno Roncada (BE), Marie Sordat (BE), Cédric Gerbehaye (BE), Marine Dricot (BE), Giannina Urmeneta Ottiker (BE), Peter Waterschoot (BE), Marie-Thérèse De Clercq (BE), Michel Vaerewijck (BE), Arnaud De Wolf (BE), Annabel Werbrouck (BE), Lisa De Boeck en Marilène Coolens (BE), Selina de Beauclair (AU), Koen Cassiman en Dirk Van Severen (BE)

De galerijruimte is ook beschikbaar voor bijeenkomsten en vergaderingen met maximaal 14 deelnemers. De moderne middelen om efficiënt te communiceren zijn voorhanden: 50 inch flatscreen, wifi en catering.